Veiligheidsgevoel vergroten vrijstaande woning

Het vergroten van het veiligheidsgevoel van een woonhuis als bewoners thuis en weg zijn.

Doel:
Het vergroten van het veiligheidsgevoel van een woonhuis als bewoners thuis en weg zijn.

Probleem:
Door incidenten en vervelende ervaringen in het verleden was het onveilige gevoel in huis het grootste probleem. Daarnaast was het een must om ook tijdens de momenten dat er niemand thuis was een goed beeld te hebben wat er in en om het huis gaande is. Hierbij kregen we de restrictie dat het nieuwe beveiligingssysteem geen belemmeringen mocht geven in het dagelijks leven van de bewoners. In de desbetreffende woonwijk is een camera aan de gevel meer regel dan uitzondering. Door het ontbreken van een camera en het bestaande en verouderde niet goed functionerende alarmsysteem bestond de angst dat het huis een extra groot risico zou lopen. Een reëel vooronderstelling aangezien inbrekers over het algemeen kiezen voor het makkelijkste doelwit.

De vraag was helder. “Help ons om een veilig thuis te creëren zonder dat we bij onze dagelijkse handelingen en bewegingen belemmerd worden”.

gsb 2 e1650548461676
gsb3 e1650548429961
10
2

Oplossing:
Een onveilig gevoel bij iemand wegnemen is altijd een uitdaging. Negatieve ervaringen op het gebied van veiligheid en beveiliging hebben bijna altijd een blijvende inpakt. Voor ons altijd een reden om extra zorgvuldig tewerk te gaan. Goed luisteren naar de pijnpunten en de behoefte van de klant bepalen is dan essentieel. Door op locatie te gaan kijken, een veiligheidsscan te maken van de buurt en een oneindig aantal technische middelen om in te zetten is het ook hier weer gelukt de wens van de klant te realiseren. Het hang en sluitwerk was in dit geval dik in orde. Daar begint het immers mee. De basis van ons advies bestond uit een camerasysteem met 5 camera’s. Zo creëren we rondom het huis dag en nacht goed zicht en wordt de meest gangbare toegang tot de woning (de oprit) extra gemonitord. Alleen het feit dat niemand ongezien het perceel op kan gaf de bewoners al een veilig gevoel. Dat deze camera’s alle beelden opslaan, ze live te zien zijn op een mobiel en een detectie mogelijkheid hebben om personen en auto’s te registreren en daar een melding van kunnen maken deed het veiligheidsgevoel alleen maar doen groeien. Door in huis een monitor te plaatsen zodat de beelden ook daar live bekeken kunnen worden maakte het systeem compleet. Daarnaast hebben we geadviseerd het bestaande alarmsysteem up-to-date te maken. Alle raam/deur contacten zijn opnieuw gebruikt. Door een nieuwe HUB te plaatsen en een aantal technische elementen toe te voegen is het “oude” systeem weer zo goed als nieuw. Dit betekent dat het in, – en uitschakelen met een mobiel, tag, of code kan. Er verschillende zones aangegeven kunnen worden en tijdsgebonden in en uitschakelingen kunnen worden ingesteld. Kortom, het systeem werkt voor de klant en maakt het leven veiliger maar zeker niet lastiger.

“Heel erg tevreden met de service van Steleniszinloos. Op korte termijn bij mij thuis gekomen om de situatie te beoordelen en aan de hand daarvan een degelijk advies gegeven. Er werd actief meegedacht en waren transparant in de mogelijkheden. Een week later was alles al gemonteerd. Nogmaals bedankt!“

Elwin Pereira

“Ik ben zeer tevreden over de werkwijze en afhandeling van Steleniszinloos, buiten de hoge kwaliteit van de producten weten ze zich heel goed af te stemmen op de klant en zijn behoeftes, voor een veilig huis moet je zeker bij Steleniszinloos zijn. Bedankt jongens 👌“

Rene Hofs

Beoordelingen

4.9 op basis van 35
Google reviews
Lees alle Google reviews