Veelgestelde vragen

FAQ

Vragen wij helpen u graag!
 1. Wat zijn de basisprincipes van veiligheid?Antwoord: De basisprincipes van veiligheid zijn risicobeoordeling, preventie, detectie, respons en herstel. Risicobeoordeling omvat het identificeren en evalueren van potentiële risico’s en gevaren. Preventie omvat het nemen van maatregelen om risico’s te minimaliseren of te voorkomen. Detectie omvat het monitoren van systemen en processen om vroegtijdig potentiële dreigingen te identificeren. Respons omvat het reageren op incidenten zodra ze zich voordoen, bijvoorbeeld door een noodplan uit te voeren. Herstel omvat het nemen van maatregelen om systemen en processen te herstellen na een incident.
 2. Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beschermen?Antwoord: Er zijn verschillende manieren om persoonlijke gegevens online te beschermen, waaronder het gebruik van sterke wachtwoorden, het vermijden van het delen van persoonlijke gegevens op onbekende websites, het regelmatig bijwerken van software en besturingssystemen, het gebruik van beveiligde verbindingen (HTTPS) bij het versturen van gevoelige informatie, en het vermijden van het openen van verdachte e-mails of bijlagen.
 3. Wat moet ik doen bij een brand in mijn huis?

  Antwoord: In geval van een brand in huis, is de veiligheid van de bewoners altijd de prioriteit. De eerste stappen zijn het waarschuwen van alle bewoners en het bellen van de hulpdiensten, zoals de brandweer, om de brand te melden. Vervolgens is het belangrijk om deuren en ramen te sluiten om de verspreiding van rook en vuur te beperken, en om zo snel mogelijk het huis te verlaten via de dichtstbijzijnde veilige uitgang. Het is essentieel om niet terug te keren naar het brandende gebouw en om de aanwijzingen van de hulpdiensten op te volgen.

 4. Wat zijn enkele voorzorgsmaatregelen om inbraak te voorkomen?

  Antwoord: Om inbraak te voorkomen, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die kunnen worden genomen, zoals het installeren van stevige sloten op alle deuren en ramen, het gebruik van een beveiligingssysteem, het verlichten van de buitenkant van het huis, het niet delen van details over afwezigheid op sociale media, het opbergen van waardevolle spullen op een veilige plaats, en het zorgen voor een opgeruimde en verzorgde uitstraling van het huis om te laten lijken alsof er altijd iemand aanwezig is.

 5. Wat zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor de beveiliging van mijn bedrijf?

  Antwoord: Enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor de beveiliging van je bedrijf zijn onder andere het implementeren van toegangscontrolesystemen om onbevoegde toegang tot het gebouw te voorkomen, het regelmatig bijwerken van beveiliging patches op alle bedrijfscomputers en apparaten, het gebruik van firewalls en antivirussoftware om je netwerk te beschermen, het gebruik van sterke wachtwoorden en het beperken van toegang tot bedrijfsaccounts en gegevens tot alleen degenen die daartoe gemachtigd zijn, het regelmatig maken van back-ups van bedrijfsgegevens, het bewust maken van medewerkers over cybersecurity en het trainen van medewerkers in het herkennen van phishing-aanvallen en andere vormen van cyberdreigingen, het beperken van het delen van gevoelige bedrijfsinformatie, het beveiligen van fysieke documenten en het zorgen voor voldoende verlichting rondom het bedrijfspand, en het hebben van een noodplan voor noodgevallen zoals brand, overstromingen of andere bedrijf onderbrekende gebeurtenissen.

  Staat u vraag er niet bij en wilt u  toch graag iets voor leggen?
  Vul dan onderstaand formulier in wij zullen dan binnen 24 uur contact met u opnemen.

Contact

Vrijblijvend advies? Neem contact met ons op!

Bel naar 085-0043817 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.